Bratislava sa stala jedným z centier vývoja softvéru SAP

18.07.2016 Bratislava

Bratislava 18. júla (TASR) - Z vývojového centra SAP v Bratislave sa stáva súčasť celosvetovej siete laboratórií spoločnosti SAP podnikajúcej v oblasti podnikového softvéru. Zaradilo sa tak k 18 špecializovaným centrám, ktoré sa nachádzajú v Európe, v USA, Brazílii, Číne a Indii. Okrem vysokého potenciálu na ďalší rozvoj to vytvára aj príležitosti pre mnohých slovenských IT odborníkov i absolventov vysokých škôl.

Ako povedal dnes v Bratislave pri príležitosti slávnostného otvorenia centra generálny riaditeľ SAP Slovensko Richard Guga, toto rozhodnutie je dôkazom, že na Slovensku máme vynikajúci tím vývojárov a zároveň veľký potenciál pre jeho ďalší rozvoj. Z Bratislavy sa stáva veľmi významné stredisko softvérového inžinierstva.

SAP Labs Slovakia je postavené na doterajšom úspešnom pôsobení vývojového centra. To vzniklo v roku 2003 a v súčasnosti v ňom pôsobí 150 expertov na rôzne oblasti IT developmentu. Zameriava sa predovšetkým na produkty pre malé a stredné podniky a táto orientácia zostane zachovaná.

Pri rozhodovaní o umiestnení nového SAP Labs rozhodla nielen kvalita softvéru vznikajúceho v bratislavskom vývojovom centre SAP, ale aj dostatočný počet univerzít a tzv. talent pool, ktorý SAP na Slovensku vidí.

"Teším sa, že môžem v rodine SAP Labs privítať aj SAP Labs Slovakia. Na to, aby sa stali SAP Labom, musia výskumné a vývojové centrá spoločnosti SAP splniť najvyššie štandardy kvality, prejaviť mimoriadnu úroveň zručností a preukázať majstrovstvo IT. Okrem toho musia prijať za svoju kultúru inovácie i globálnu diverzitu spoločnosti SAP. Každý SAP Lab vo svete výrazne prispieva k vývoju základných produktov SAP - navyše je jedinečnou kombináciou talentu, ekosystému a podmienok na trhu. Kolegovia tu v Bratislave už niekoľko rokov pomáhajú úspechu našich produktov pre malé a stredné firmy. To, že v Bratislave vzniká SAP Lab, je naozaj dôvod na oslavu," povedal Clas Neumann, celosvetový šéf SAP Labs Network.
 
Popri pokračovaní v strategických projektoch SAP Business One a SAP Anywhere sa však dá očakávať ďalšie rozširovanie záberu. Existujúci tím by sa mal postupne rozširovať o desiatky nových softvérových vývojárov, programátorov, testerov a dizajnérov.

Aj v súvislosti s novým laboratóriom bude SAP intenzívne spolupracovať pri výchove budúcich IT expertov. Okrem fungujúcej SAP Akadémie v Košiciach chce rozšíriť aj počet univerzít, ktoré sú zapojené do jeho globálneho University Alliances Program. V súčasnosti sú jeho členmi Univerzita Mateja Bela a Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Najnovšou aktivitou je podpis memoranda o spolupráci s UMB a Univerzitou Komenského v Bratislave. Cieľom je zjednotiť formu a obsah výučby SAP technológií na školách, ktorá je momentálne veľmi roztrieštená. Zároveň SAP chce, aby samotní zamestnávatelia povedali, akých odborníkov potrebujú a následne školy ich požiadavkám prispôsobili učebné osnovy. Memorandum by malo byť spúšťačom rozsiahlej spolupráce v rámci projektu SAPCLUB, ktorú chce SAP naštartovať so slovenskými školami. SAPCLUB je otvorený stredným a vysokým školám, ale aj občianskym združeniam a firmám, ktoré prejavia záujem.
 

Vyberte región